Kultivátor ajánlatkérő ív

Kapjon ajánlatokat Kultivátor témában több cégtől, 2 perc ráfordítással!

1
Beszerzés tárgya
2
Elérhetőség
3
Határidő
Miről szeretnél ajánlatot kapni?
Kultivátor
Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a termék?
Beszerzési útmutató
Felgyorsíthatod az ajánlatkérés folyamatát, ha már tudsz írni a következőkről az ajánlatkérésben a Leendő partnereidnek:

1. Milyen fajtájú legyen a kultivátor?

A kultivátorok két alapvető fajtája  a szántóföldi kultivátor és a sorközi kultivátor. Előbbi hézagmentesen lazítja föl a talajt a teljes munkaszélességében, ezáltal a vetés-előkészítési munkálatokhoz használható, sekély és középmély talajápolásra. A sorközi kultivátor a nevéből is adódóan, meghatározott osztású sorokban végzi a talajművelést. Kapás növények sorközeinek megmunkálására használják, föllazítja, levegőzteti a talajt, továbbá a gyomnövényeket is kivágja. A két gép között konstrukciós különbségek vannak, ezért fontos meghatározni, hogy Önnek melyikre van szüksége.

Tovább az ajánlatkéréshez

2. Milyen munkaszélességű szerkezetre van szüksége?

A gép munkaszélessége meghatározza, hogy egy végighaladással milyen szélességű földterület művelhető meg, továbbá az egy sorban elhelyezhető kapák számát is befolyásolja. Kisebb-nagyobb szerkezetek is elérhetők, 2-5 m között változó szélességgel. 

Tovább az ajánlatkéréshez

3. Hány gerendelyes kultivátort igényel?

A gerendelyek a szerkezet széltében végignyúló tartóelemei, amelyekhez a művelő-eszközöket rögzítik. Általában 2 gerendellyel szereltek, de akár 3 vagy 4 gerendelyes kultivátorok is kaphatók. A több gerendely több kapatest elhelyezését teszi lehetővé, ami a jobb, egyenletesebb földminőség eléréséhez járul hozzá.

Tovább az ajánlatkéréshez

4. Milyen kapaosztással rendelkezzen a gép?

A kapaosztás az egyes sorok közötti távolság. Értéke nagyjából 20-45 cm között változik és egy adott szerkezetre meghatározott. Adja meg, hogy Önnek milyen kapaosztás lenne megfelelő, hogy az azt legjobban megközelítő kultivátorra kaphasson ajánlatot.

Tovább az ajánlatkéréshez

5. Milyen kapatestekre és kapaszárakra van szüksége?

A kultivátorok talajművelő-eszközei a kapák (vagy kések), amelyek különböző formákban állnak rendelkezésre. Sorközi kultivátorokra jellemzők a mereven rögzített szárnyas kapák, míg szántóföldi kultivátorokon általában valamilyen véső vagy lúdtalp/szív alakú késeket alkalmaznak. Keskeny és széles kések egyaránt rendelhetőek, de léteznek vágókéses lándzsák is, amelyek egy középen elhelyezett éllel is rendelkeznek. Szerelhető, gyorscselős szerkezettel is elérhetők. A kapaszár általában valamilyen rugós szerkezetűek, amelyek kőbe ütközve hátrahajlani képesek a folyamatos haladás érdekében. A kapaszár lehet merev, rugós kialakítású, vagy spirálrugóval szerelt.

Tovább az ajánlatkéréshez

6. Fix vázas vagy hidraulikusan csukható kerettel szeretné?

A szerkezet váza legtöbb esetben fix, azonban a nagyobb munkaszélességű szerkezetek készülhetnek hidraulikusan összecsukható kivitelben is, ezáltal helytakarékosabbak és egyszerűbben tárolhatók. Összecsukott állapotban a középső rész önállóan is alkalmas munkavégzésre, a nem használt szárnyrészek mechanikusan zártak, így nem terhelik a csukórendszert.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével .

 

Szerző: Kócsi Norbert

Tovább az ajánlatkéréshez

Fogalmazd meg az ajánlatkérésedet legalább egy mondatban! *
Tölts fel fotót, táblázatot, dokumentumot, hogy minél precízebben és gyorsabban tudjanak neked ajánlatot küldeni!
upload
Húzd be a kívánt fájlt ide, vagy töltsd fel a gépedről
Elfogadott formátumok (max 15 MB):
jpg, png (minimum 150x150 px)
doc, docx, pdf
Továbbiak...
Ez a weboldal sütiket használ a legjobb felhasználói élmény biztosításáért. Süti szabályzat
loading gif
Betöltés...