Kompresszor bérlés ajánlatkérő ív

Kapjon ajánlatokat Kompresszor bérlés témában több cégtől, 2 perc ráfordítással!

1
Beszerzés tárgya
2
Elérhetőség
3
Határidő
Miről szeretnél ajánlatot kapni?
Kompresszor bérlés
Milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a termék?
Beszerzési útmutató
Felgyorsíthatod az ajánlatkérés folyamatát, ha már tudsz írni a következőkről az ajánlatkérésben a Leendő partnereidnek:

1. Milyen kompresszort szeretnénk bérelni?

Típus alapján több különböző kompresszort különböztetünk meg. Radiál kompresszorról beszélünk akkor, amikor a tengelyre szerelt ún. járókerék (tárcsa alakú hátlapból, hajlított lapátokból és előlapból áll) forog. A gáz a berendezés elején lép be, majd a terelőlapátok vezetik megfelelő irányba. Általában olyan helyen alkalmazzák őket, ahol folyamatos üzem van (pl. olajfinomítók, vegyi üzemek, stb.). Axiál kompresszor forgórészén több sorban ívelt, csavart futó- és állólapátok sora követi egymást – ezek a fokozatok. A sűrítendő gáz tengelyirányban lép be és ki, miközben a futólapátok felgyorsítják. Nagy előnyük, hogy hatásfokuk 90% közeli, de ezért cserébe precíz gyártást igényelnek, ami növeli a beszerzési költséget. Távvezetékek kompresszorállomásain, közepes és nagy gázturbináknál alkalmazzák őket. Dugattyús kompresszor esetén a meghajtott dugattyú a hengerben alternáló mozgást végez, mely során először egy szelepen beszívja, majd egy másikon át kinyomja a gázt (működése nagyon hasonlít a robbanómotorban található dugattyúéhoz, de itt nincs gyújtás fázis). A gáz visszaáramlását a dugattyúrúd megfelelő tömítettsége, valamint a beszerelt szelepek garantálják. Előnyük, hogy igen nagy nyomás előállítására képesek, de nagyobb méretűek és zajosabbak társaiknál. Csúszólapátos kompresszor egy hengeres házból és egy hornyokkal ellátott excentrikus forgórészből áll. Forgás során 1-1 cella értéke periodikusan változik: térfogatnövelés esetén szívóerő, -csökkenés esetén pedig nyomóerő lép fel. Kis nyomásértékek esetén a dugattyús kompresszorral megegyező üzemi tulajdonságokkal rendelkezik, azonban nagyobb nyomás esetén fennáll a visszaáramlás veszélye. Leggyakrabban vákuumszivattyúként alkalmazzák őket.

Tovább az ajánlatkéréshez

2. Mekkora legyen a berendezés által biztosított maximális nyomás?

Meg kell mondanunk, hogy mekkora nyomást szeretnénk eléri a kompresszor kimeneti oldalán. Minél nagyobb a maximális érték vagy szélesebb a skála, amin belül dolgozni szeretnénk, annál nagyobb lesz a berendezés mérete és beszerzési költsége.

Tovább az ajánlatkéréshez

3. Mekkora legyen a kompresszor tankja?

Típustól és modelltől függően a kiválasztott kompresszor beépített tankkal is rendelkezhet. Minél nagyobb tankot szeretnénk, annál nagyobb lesz a gép mérete és beszerzési költsége, de ezért cserébe könnyebben biztosíthatjuk a berendezés gázutánpótlását.

Tovább az ajánlatkéréshez

4. Mekkora legyen a berendezés légszállítása?

Egy kompresszor légszállítása megadja, hogy adott időegység alatt (pl. perc) mennyi gáz átnyomására képes. Minél magasabb ez a szám, annál „gyorsabb” lesz a gépünk, azaz több nagynyomású gázzal dolgozhatunk. Ezért cserébe azonban magasabb lesz a berendezés üzemeltetési és a beszerzési költsége.

Tovább az ajánlatkéréshez

5. Mekkora legyen a gép mérete?

A rendelkezésre álló hely alapvetően befolyásolja a kompresszor méretét. Tervezéskor mindig vegyük figyelembe, hogy nemcsak a gépnek kell elférnie, hanem az azt kiszolgáló kábeleknek és csöveknek, valamint használata során be kell tartanunk a munkavédelmi előírásokat (pl. a munkásokat terhelő zaj adott szint alatt elfogadható). Minél nagyobb a kompresszor, annál nagyobb lesz a tankja (ha van neki), valamint a légszállítása.

Tovább az ajánlatkéréshez

6. Hogyan és mikor kell/lehet a gépet szállítani?

Mettől-meddig szeretnénk bérelni? Meg kell beszélnünk, hogy mettől meddig szeretnénk kibérelni a berendezést, ki szállítja majd, valamint honnan-hova kell vinni. Ha nem tudjuk megoldani a szállítást, akkor kérhetjük a kompresszort bérbe adó cég segítségét.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével .

Szerző: Kócsi Norbert

Tovább az ajánlatkéréshez

Fogalmazd meg az ajánlatkérésedet legalább egy mondatban! *
Tölts fel fotót, táblázatot, dokumentumot, hogy minél precízebben és gyorsabban tudjanak neked ajánlatot küldeni!
upload
Húzd be a kívánt fájlt ide, vagy töltsd fel a gépedről
Elfogadott formátumok (max 15 MB):
jpg, png (minimum 150x150 px)
doc, docx, pdf
Továbbiak...
Ez a weboldal sütiket használ a legjobb felhasználói élmény biztosításáért. Süti szabályzat
loading gif
Betöltés...