Hova küldhetjük az ajánlatot?

Adatait kizárólag az ajánlatadóknak adjuk ki! Nem spammelünk!
Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, hogy minél pontosabb ajánaltot tudjanak Önnek adni.
 
Írja le részletesen mire van szüksége, így megkímélheti magát az elhúzódó pontosításoktól.
Fálj kiválasztása

Mikorra tervezi a beszerzést?

Az Ön jelszava

Többek között az alábbi cégek használják a tablazat.hu ajánlatkérő rendszerét:

Hogyan működik?
Vonalkód nyomtató útmutató

1. Milyen kategóriájú nyomtatót szeretne?

A vonalkód nyomtatók kialakítása többféle lehet attól függően, hogy milyen volumenű munkára használná. Ez alapján léteznek asztali, közepes, ipari, mobil vonalkód nyomtatók. A komolyabb gépek több funkcióval rendelkeznek, több tervezési lehetőséget biztosítanak. Ezek általában az asztali, nagy nyomtatási igényt kielégítő gépek. A hordozható darabok akár övre csatolhatók, könnyen az egyik cimkézendő terméktől a másikig vihető, így mindig kéznél lehet.

2. Milyen nyomtatási jellemzőkkel rendelkezzen a berendezés?

A nyomtatási jellemzőknél fontos meghatározni a nyomtatási szélességet, és a nyomtatás minőségét. A nyomtatási szélesség meghatározza, hogy mennyi adatot tudunk majd megjeleníteni a papíron. Az átlag nyomtatási szélesség 60 - 110 mm-es tartomány, de 110 mm feletti nyomtatásra képes gépek is léteznek. A nyomtatás minősége pedig a képpontsűrűségtől fog függeni, aminek a mértékegysége a dpi (dots per inch). Minél nagyobb a dpi, annál szebb képet kapunk, ami például QR kódok esetében szükséges a részletesség miatt. A jobb nyomtatási minősséggel rendelkező gépek drágábbak, ezért mindig a számunkra elegendő nyomtatók vásárlására kell törekedni.

3. Milyen legyen az eszköz nyomtatási módja?

Többféle nyomtatási módot különböztetünk meg. Ezek alapján lehet direkt termálos, direkt transzfer és tintasugaras kivitelű. A direkt termál nyomtatás esetén a nyomtatást végző termál fej közvetlenül érintkezik a címkével és azt a megadott pontokon melegítve jön létre a szöveg vagy ábra. A nyomtatás során használt papír hőérzékeny, így semmilyen további kellékanyag (festékszalag, tintapatron) nem kell a folyamathoz. Megoldás előnye az olcsóság és az egyszerű kezelés, viszont nem túl időálló. A direkt transzferes megoldás a nyomtatás során a címke és a nyomtatófej között festékszalag fut. Erről a szalagról kerül át hő hatására a szöveg vagy ábra a címkére. Ezzel az eljárással különböző alapanyagokra történhet a nyomtatás, mert a papír címkétől a textil és műanyag címkén át a fémezett etikettekig, stb.A tintasugaras megoldásnál apró fúvókákból kilövelő tintacseppek segítségével állítják össze a képet a papíron. Az üzemeltetése drága, viszont jó minőségű képet állít elő.

4. Mekkora napi mennyiséget és milyen sebességet vár el a géptől?

A kereskedelmi, ipari asztali gépek nyomtatási kapacitása a nagy forgalmakhoz van tervezve. Itt azt kell meghatározni, mekkora maximális darabszámot várunk el a nyomtatótól úgy, hogy ne igényeljen utántöltést, egyéb közbeavatkozást (pl.: 2-3000 db címke/nap). A várakozási idő is veszteségeket von maga után, ezért azt is figyelembe kell venni, hogy a gép milyen gyorsan képes nyomtatni. Ezt az értéket a nyomtatási sebességben határozzuk meg (pl.: 300 mm/ sec.).

5. Milyen kezelési felületekkel rendelkezzen a vonalkód nyomtató?

Érdemes ennél a résznél átgondolni, hogy milyen programozási nyelvvel rendelkezzen az eszköz. A nyomtatók a hozzájuk tervezett címketervező programon és Windows driveren kívül a saját programnyelvükön is vezérelhetőek. Mindegyik nyomtatóhoz saját nyelv társul, de léteznek olyan darabok is, amik egyéb nyelvekkel is kompatibilisek (pl.: DPL, PL-I, PL-Z,stb.). Ezenkívül fontos megemlíteni az eszköz interfész lehetőségeit, azaz a nyomtató és a számítógép közti kommunikálást is (pl.: USB, stb.).

6. Karbantartást, javítást igényel?

Idővel a folyamatos használatban lévő termékek karbantartást igényelhetnek, illetve elromolhatnak. Így lehetősége van karbantartási és javítási szolgáltatások ajánlatkérésére is. Ezenkívül ha szükséges használati utasítások beszerzésére, kiegészítőkre (pl.: interfész, tisztítószer, vágóberendezések, stb.), akkor jelezze ezt is az ajánlatkérésnél.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.

Szerző: Kócsi Norbert
Rólunk írták

A szolgáltatásukkal maximálisan elégedett vagyok. :)

J. Mária

Köszönöm közreműködésüket és engedje meg, hogy elismerésemet fejezzem ki a nagyszerű szolgáltatásért.

S. Rezső

Köszönjük a segítségüket! A beszerzésünk megtörtént!

B. Péter