A hidraulikus gépek olyan berendezések, amelyek folyadéknyomás segítségével visznek át energiát munkavégzés érdekében. A hidraulikus felvonók is ezen elv szerint működnek. A felvonók mozgatására munkahengereket használnak. A hengerek belsejében mozgó dugattyút működtetnek, és egy elektromos motor pumpálja a hidraulikaolajat a hengerbe a dugattyú mozgatásához. A hidraulikus felvonókat általában 5-8 emeletes épületekben alkalmazzák. Számos előnnyel rendelkezik a hagyományos elven működő felvonókkal szemben, ilyen például, hogy nem igényel az akna felett felső gépházat, helytakarékos, a felvonógépház bármelyik szinten elhelyezhető, a szerkezet a talajra terhel, nem ad át jelentős terheket a födémre, vagy a lépcsőkarokra, illetve áramkimaradás esetén a lift automatikusan az alapállomásra megy. Ezenkívül olcsóbban és egyedi kialakításokkal beszerelhető gépezetek.

Hidraulikus felvonó Forgalmazók

Lakóházak, társasházak felvonóinak modernizálása. FELVONÓVEZÉRLÉS ( liftvezérlés ) 5 év garanciával. Pontmátrix kijelzős, vandálbiztos , vízálló nyomógombos tablók extrém igénybevételre Ziehl-Abegg szinkronmotorok. Német minőség a legjobb ...
 
Egyedi kialakítású felvonók és mozgássérült emelők tervezése, gyártása, szerelése és karbantartása
 
Ne cipekedjen járjon INTERLIFT-en. " INTERLIFT " Kereskedelmi és Szerviz Szolgáltató Kft. Tevékenységünk: Felvonó Tervezés Gyártás Szerelés Karbantartás Szerelői gárdánk folyamatos továbbképzé...
 
Cégünk felvonószereléssel, karbantartással, szereléssel, felújításával és új felvonó telepítésével foglalkozik 1992 óta, valamint 1-24 órás ügyeletet lát el.
 
Legnagyobb magyar tulajdonú felvonó és emelőberendezés forgalmazó és gyártó cég. Országosan :Személy , teher , panoráma , home , autó és székliftek , ollós emelők , ételliftek , mozgólépcsők , mozgójárdák , akadálymentesítés , emelőplatfo...
 
FELVONÓK KARBANTARTÁSA,FELÚJÍTÁSA.MODERNIZÁLÁSA 24 ÓRÁS TÁVFELÜGYELET BUDAPESTEN és KÖRNYÉKÉN. PEST MEGYÉBEN!
clock
Hagyományos liftek vagy egyedi, különleges kivitelű hidraulikus és/vagy hajtóműves felvonók, gépházzal vagy gépház nélkül, mozgássérülteknek lépcső járó berendezések, kis-teher felvonók, ételliftek forgalmazása, tervezése....
 

Cég hozzáadása

Hidraulikus felvonó beszerzési útmutató

1. Hova szeretné telepíteni a liftet?

Ebben az esetben az kell tudni, hogy nem csak zárt aknákban, hanem szabadon például a kinti környezetben is kialakíthatók liftek. A kinti környezet esetében az időjárás szempontjából is figyelembe kell venni a tervezést, s nagyobb karbantartást igényel a berendezés.

Tovább az ajánlatkéréshez

2. Milyen kivitelezésű liftet szeretne?

A lift kifitele kapcsán választhatunk az ajtók mozgásában, hogy egy oldalról nyíló, középről nyíló, esetleg kézi, vagy automata vezérlésű legyen. A felvonó belseje is személyre szabható. E szerint eldönthető a lift színe, felszereltsége (kapaszkodók, tükör), vagy, hogy milyen falak határolják a fülkét (üveg, plexi, fém, műanyag).

Tovább az ajánlatkéréshez

3. Mekkora méretek és teherbírás jellemezze a felvonót?

A hidraulikus felvonók esetében a fülke alapterülete összefügg a teherbírással és a szállítható személyek számával, amit szabványban rögzítettek. Egy személy esetén minimum 80 kg és 0,5 négyzetméter alapterületű lift tervezendő.

Tovább az ajánlatkéréshez

4. Milyen gyorsasággal működjön a lift?

A hidraulikus berendezések maximális gyorsasága 1 másodperc alatt 1 méter. Ha ennél lassabb mozgású felvonó szükséges, természetesen az is megoldható. Amennyiben azonban gyorsabb berendezésre lenne szüksége, akkor a hagyományos vonóköteles megoldást kell választania, ami szerkezetileg teljesen máshogy épül fel.

Tovább az ajánlatkéréshez

5. Mekkora és milyen környezet áll rendelkezésre a lift beépítéséhez?

Terhelés eloszlás szempontjából kedvezőbb a hidraulikus elven működő lift beépítése, ha utólagosan készítik az épülethez, viiszont több alap kritériumnak meg kell felelni, hogy a felvonó beépíthető legyen. Ilyen többek között  a minimum 2 méteres belmagasság, gépháznak hely, ami ebben az esetben bármelyik szinten lehet, de 10 méternél nem lehet távolabb az aknától, megfelelően méretezett talapzat.

Tovább az ajánlatkéréshez

6. Hány emeletes épületbe lesz telepítve a lift?

A lift működése szempontjából nem mindegy hány emeletet, azaz milyen magasra akarunk jutni. 8 emeletnél magasabb ház esetén nem érdemes hidraulikus felvonót alkalmazni. Tervezés szempontjából tájékoztassa a kivitelezőt, mik a szándékai.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.

 

Szerző: Kócsi Norbert

Tovább az ajánlatkéréshez

Hogyan működik?