A teherfelvonók öt alaptípusára vonatkozó előírások megadják, hogy a felhasználáshoz képest milyet ajánlott választanunk. Az A kategóriás felvonókban a teljes teherbírás negyedét egyenként nem meghaladó, egyenletesen elosztott rakományokat szállíthatunk. A B kategória személyautók vagy kisbuszok emelésére alkalmas, amelyek a teherbírást nem haladják meg. A C1 kategória esetében négykerekű járművekkel, így például targoncákkal rakodhatjuk a felvonót, a targonca és a rakomány súlya pedig nem haladhatja meg a maximális teherbírást. A C2 kategóriában pakolás alatt a teherbírás 150 százaléka lehet a felvonóban a maximum terhelés, a C3-as kategória pedig az egyéb, járművekkel rakodható lifteket takarja, ahol szintén nem haladhatjuk meg a maximum teherbírást.  Az épület magasságától függően választhatunk hidraulikus teherliftet, vagy köteles rendszerű teherliftet – előbbi a három-négy emeletnél, míg utóbbi a négy szintnél magasabb épületek esetében ajánlott.

Teherfelvonó Forgalmazók

Lakóházak, társasházak felvonóinak modernizálása. FELVONÓVEZÉRLÉS ( liftvezérlés ) 5 év garanciával. Pontmátrix kijelzős, vandálbiztos , vízálló nyomógombos tablók extrém igénybevételre Ziehl-Abegg szinkronmotorok. Német minőség a legjobb ...
 
Egyedi kialakítású felvonók és mozgássérült emelők tervezése, gyártása, szerelése és karbantartása
 
Ne cipekedjen járjon INTERLIFT-en. " INTERLIFT " Kereskedelmi és Szerviz Szolgáltató Kft. Tevékenységünk: Felvonó Tervezés Gyártás Szerelés Karbantartás Szerelői gárdánk folyamatos továbbképzé...
 
Cégünk felvonószereléssel, karbantartással, szereléssel, felújításával és új felvonó telepítésével foglalkozik 1992 óta, valamint 1-24 órás ügyeletet lát el.
 
Legnagyobb magyar tulajdonú felvonó és emelőberendezés forgalmazó és gyártó cég. Országosan :Személy , teher , panoráma , home , autó és székliftek , ollós emelők , ételliftek , mozgólépcsők , mozgójárdák , akadálymentesítés , emelőplatfo...
 
A KONE a világ egyik vezető globális felvonó- és mozgólépcsőgyártó vállalata. Innovatív megoldásokat kínálunk akadálymentesítő berendezések, felvonók és mozgólépcsők szerelésére, karbantartására és korszerűsítésére. A 21. század elején a...
 
FELVONÓK KARBANTARTÁSA,FELÚJÍTÁSA.MODERNIZÁLÁSA 24 ÓRÁS TÁVFELÜGYELET BUDAPESTEN és KÖRNYÉKÉN. PEST MEGYÉBEN!
clock

Cég hozzáadása

Teherfelvonó beszerzési útmutató

1. Milyen jellegű terhek mozgatására szeretnénk teherliftet alkalmazni?

Ha kisebb terjedelmű a teher pl. ruha, élelmiszer, könyv és személy nem utazik vele, akkor kisteherfelvonóra kell gondolni 50-300 kg súlyhatár között. Ezek közül választhatunk padlórakodásút vagy parapet rakodásút. Padlórakodás esetén kis kocsi is betolható a felvonó fülkébe, parapet rakodás esetén derék magasságban rakodunk a fülkébe. Nagy terjedelmű szállítandó eszköz esetén meg kell határoznunk a terjedelem méretét és a súly összegét, továbbá azt, hogy személy utazik-e vele. Vegyük figyelembe, hogy a nem csak az általunk kívánt szállítandó termék alapterülete határozza meg a felvonó komplett helyigényét, hanem számolnunk kell a megvezetés és mozgatást végző eszközök hely szükségletével is.

Tovább az ajánlatkéréshez

2. Milyen magasságbeli különbségeket kell áthidalni?

Nem mindegy, hogy milyen magasságon akarjuk a felvonót használni. Alacsony és középmagas épületekben használhatunk hidraulikus és vontatott felvonókat is – előbbi előnye a gazdaságosság, utóbbié inkább a nagyobb sebesség. Léteznek gépház nélküli típusok is, amelyeket inkább kifejezetten a magasabb épületekben használnak.

Tovább az ajánlatkéréshez

3. Milyen teherbírásra tervezzük a teherfelvonót?

Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen súlyú rakományokat akarunk a felvonóval szállítani, hogy megfelelő típust választhassunk. A teherfelvonók átlagos teherbírása 2300-4500 kg, de nagyobb üzemekben akár ezeknél nagyobb, rendelésre gyártott típusokat is használhatnak. A kisebb (500 kg körüli) teherbírású liftekkel szállíthatóak például kisebb súlyú termékek, alkatrészek, míg az erősebb típusokkal (6-7000 kg) akár járműveket, megrakodott targoncákat is mozgathatunk vertikálisan.

Tovább az ajánlatkéréshez

4. Mekkora hasznos területtel rendelkezzen a teherfelvonó?

A teherfelvonók méretét az alkalmazási területhez képest kell megválasztanunk. A sztenderd típusok 2x2,5 méteres alapterülettől 4x6 méteresig terjednek általában. A méret a rendelkezésre álló akna méretei alapján 10 centiméterenként megadható. Ez vonatkozik belmagasságukra is, amely rendszerint 5 centiméterenként adható meg és általában 2-3 méter között változik az alaptípusok esetén. A méret meghatározza azt is, egyszerre mennyi terméket tudunk szállítani, illetve hogy beférnek-e a felvonóba például járművek, nagyobb gépek, így erre kiemelten oda kell figyelni tervezéskor.

Tovább az ajánlatkéréshez

5. Milyen ajtó kialakítást szeretnénk?

A teherfelvonó ajtajai lehetnek automatikusak vagy kézzel működtethetőek. Automatikus típust akkor választhatunk, ha személy is utazik a felvonó fülkében. Ha csak terhet kívánunk szállítani a felvonó fülkében, elegendő a fényfüggöny beépítése.

Tovább az ajánlatkéréshez

6. Kül- vagy beltéren, esetleg vegyes használatban lesz a felvonó?

Kialakítás és mozgatás szempontjából nem teljesen mindegy, hogy hol lesz hasznosítva a teherfelvonó. Ha kültérben lesz működtetve fontos még a megfelelő felületkezelés, hogy a szerkezet ellenálló legyen a környezet viszontagságos elemeivel szemben.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.

 

Szerző: Kócsi Norbert

Tovább az ajánlatkéréshez

Hogyan működik?