500 °C felett az acél tartószilárdsága jelentősen csökkenni kezd. Az ilyen esetekben tartószerkezetek elveszíthetik eredeti funkciójukat és akár megrogyhatnak vagy az épület részlegesen vagy teljesen is összeomolhat. A tűzvédelmi (víz bázisú) festék rendszereink 190 °C-nál kezdik kifejteni a hatásukat, speciális habréteget kialakítva az acél felületén, ami meggátolja az acél kritikus hőmérsékletre való melegedését. Ilyen módon az acélszerkezeteken 30 vagy akár több perces tűzállóság kialakítható.

Tűzálló festék Forgalmazók

A cég fő tevékenysége FESTÉK és TISZTÍTÓSZER nagykereskedelem A jogelődünk, a SZIN-KER Kft. 1991 óta a jelentős szakmai tapasztalatra és igen szerteágazó, sokrétű üzleti kapcsolatra tett szert. A tevékenység irányítása és a szervezése a k...
 
Az 1991-ben alapított Car Color első üzletével a Kispest környéki autófényezők és lakók igényeinek maximális kielégítésére jött létre. Az évek folyamán a megfelelően kialakított üzletpolitikának és folyamatos növekedésnek köszönhetően a Car...
 
Sefra-Farben Kft a vezető európai festékmárkák kereskedelmével foglalkozik. miért mi? mert rugalmas, rövid és pontos határidővel dolgozunk. mert az általunk forgalmazott termékek minősége garantált. ...
 

Cég hozzáadása

Tűzálló festék beszerzési útmutató

1. Milyen felületet szeretnénk tűzálló festékkel bevonni?

Vizes bázisú tűzálló festék esetében az első megválaszolandó kérdés, hogy milyen felületet szeretnénk bevonni. Ez azért fontos, mert más igényei vannak a faanyagoknak és megint más az acélnak, így különböző összetételű festék szükséges a különböző felhasználási területeken.

2. Kül- vagy beltéren lesz alkalmazva a tűzálló festék?

Bár a tűzálló festékek egy része kül- és beltéren egyaránt alkalmazható, azonban bizonyos típusok kifejezetten kültéri, míg mások kizárólag beltéri használatra alkalmasak. Ennek megfelelően meg kell határoznunk azt is, hogy milyen területen, milyen körülmények között kívánjuk a festéket alkalmazni.

3. Milyen területen lesz a festék alkalmazva?

Mindig vegyük figyelembe az ellenjavallatokat, illetve kétség esetén ajánlatkéréskor jelezzük, hogy pontosan milyen használati tárgyhoz, eszközhöz kívánjuk felhasználni a festéket, hiszen egyes típusok nem használhatóak például gyermekjátékok vagy különböző élelmiszeripari eszközök, méhkasok bevonatolására.

4. Milyen módon szeretnénk a felületre juttatni a tűzálló festéket?

Érdemes ezek mellett átgondolni a felvitel módját, ugyanis míg egyes festéktípusok felhordhatóak szórással is, mások a tökéletes fedés érdekében kizárólag ecsettel vagy hengerrel vihetőek fel a kívánt felületre.

5. Milyen időtartamot kell kiállnia tűzálló festéknek?

Lehetőségeink szerint adjuk meg, hogy milyen időtartamú tűzállóságot szeretnénk elérni a festék felhordásával. Ez egyrészt meghatározza a festék típusát, másrészt irányadó abban a tekintetben is, hogy az adott festéktípust esetleg hány rétegben szükséges felhordani.

6. Mekkora felület befedése a célunk?

Végezetül mind magunk, mind az értékesítő számára fontos információ lehet, hogy mekkora és milyen típusú felületet szeretnénk bevonni a festékkel. Ez elsősorban azért fontos, mert így az értékesítő pontos árajánlatot tud szolgáltatni számunkra, mely egyben tartalmazza a megvásárolandó festék mennyiségét is, a mi igényeinknek megfelelően.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.

 

Szerző: Kócsi Norbert
Tűzálló festék 1 találat
Impa Barrier
  • Kiszerelés: 10 liter
Az IMPA több, mint 25 éve foglalkozik a szerkezetek tanúsított tűzvédelmi megoldásának kutatásával és fejlesztésével. A tűzgátló festék termékcsalád szigorú ell...

Termékhirdetés hozzáadása

Hogyan működik?
Találatok szűrése
Megye
Mind
Szűrés cégjellemzőre
ISO 14001 (1)
ISO 9001 (2)
Kiskereskedő (2)
Nagykereskedő (3)
Szolgáltató (2)
Szakmai szövetségben tagság (1)
 
Szűrés szolgáltatásra
Házhozszállítás (2)
Tanácsadás (3)
Webáruház (3)