A pellet kazánok olyan, tulajdonképpen fatüzelésű kazánok, amelyekben fapelletet égetnek el, leggyakrabban automatikus adagolássál. A fapellet – amelyet folyékony fának is neveznek – rudacska formába préselt faforgács (mérete: általában 6 mm átmérő mellett a hossza 3-5 cm között változik), amely automatikus adagolórendszerekben pontosabban adagolható mint a fa, hiszen homogén szemcseméretű. A faforgácsnál könnyebben ég el és hatásfoka sokkal jobb a tűzifáénál, hiszen nedvességtartalma mindössze 10% (az előbbire jellemző 20-40%-al szemben). A pellet-tüzelésű kazánok hatásfoka közelíti a 90%-ot. A pellet környezetbarát tüzelőanyag, hiszen újrahasznosított fából készül.

Pelletkazán Forgalmazók

A Celsius Plussz Kft. egy családi vállalkozás. A fejlesztéstől a gyártáson át az értékesítésig a családtagok garantálják a kiváló minőséget. A Celsius kazánok gyártása 1982-ben indult. 1982-1989-ig vegyes-tüzelésű kazánok, majd 1989-1997-ig...
 
Cégünk a DS Optim Kft. 7 éve foglalkozik pellet technológiával. Ezen belül 6-2.500 kW teljesítményű kályhák, kazánok forgalmazásával, szervizelésével, tovább pellet tüzelőanyag értékesítésével. Készülékeink abban különböznek a hagyományos p...
 
Ismeri a 2015-ös energia árakat? Legyünk energiafüggetlenek!! Tánczos Mihály vagyok, a cég vezetője. 1982 óta magán- és társas vállalkozásokban épületgépész tervezéssel foglalkozom. Így szerencsém volt részt venni a még akkoriban jól ...
 
A WAGNER SOLAR HUNGÁRIA Kft., a megújuló energiaforrások hasznosításának több évtizedes tapasztalatát kínálja Magyarországon. Megoldásokat kínálunk azok számára: -Akik környezettudatos módon kívánnak élni. -Akik részben vagy teljes mér...
 
Cégünk kazán és kéményforgalmazással és beépítéssel foglalkozik. Kazánjaink a pellet kazántól a vegyes tüzelésű kazánokon át az apríték kazánokig minden igényt kielégítenek. Napkollektoros rendszereink nagy megtakarítást eredményeznek a has...
 
Tisztelt Látogató! Cégünk elsődleges célja, hogy a ma Magyarországon még újdonságnak számító megújuló energiaforrásokra épülő fűtéstechnikai megoldások területén terjeszkedjen. A hagyományos víz-, gáz-, és fűtésszerelés mellett, Cégü...
 
Pellet vagy fafűtéssel sokat takaríthat meg, a legkorszerűbb pellet- és fatüzelésű kazánok Európa legjobb gyártóitól. Új lakásprogram pályázati lehetőséggel!
 

Cég hozzáadása

Pelletkazán beszerzési útmutató

1. Hova és milyen kialakítású pelletkazánt szeretne?

Többféle kialakítású pelletkazán létezik, így akár kisebb helyekre, lakásokba vagy tetőterekre is ideális választás lehet. Vannak falra szerelhető, sarokba rakható, beépíthető és szabadon álló kazánok is. Ezenkívül léteznek vízteres és légfűtéses kazánok is, amelyeket lehetséges fűtés rendszerre rákötni és képesek megoldani az egész lakás/épület fűtését. Mivel a különböző modellek teljesítményei eltérhetnek, mindenképp figyelembe kell venni, hogy tud-e elegendő hőt biztosítani a választott helyiségben.

2. Milyen méretű kazánra van szüksége?

Az pelletkazánok mérete széles skálán mozog, így mindenki ki tudja választani a neki legmegfelelőbbet. Amennyiben segítséget szeretne ehhez, mindenképp adja meg ajánlatkérésében a fűtendő helyiség méretét.

3. Mekkora pellet tartályt szeretne?

Elhanyagolhatónak tűnik, de mégis fontos adat, mert a tartály mérete befolyásolja a kazán üzemidejét, utántöltés nélkül. Az ilyen kazánok többségét úgy tervezik, hogy egy napig tudjon közbeavatkozás nélkül üzemelni, ám ez az időtartam is kitolható a vevő igénye szerint.

4. Szeretne “okos”, távvezérelhető rendszert?

Manapság a vevői igények egyre inkább elcsúsznak az “okos”, távolról vezérelhető eszközök irányába, ezért a gyártók próbálnak lépést tartani a követelményekkel. Az okostelefonok korában már elvárásnak számít, hogy egy készülékről lehessen irányítani mindent, a fűtés mért ne tartozna ide? Lehet választani olyan kazánt is, amely csatlakozik a hálózatra, így lehetséges azt távolról is üzemeltetni okostelefon vagy számítógép segítségével.

5. Kombinált szerkezetre lenne szüksége?

A pellet tüzelésű kazánok léteznek univerzális kialakításban, ami azt jelenti, hogy nemcsak pellet, de akár fa is használható tüzelőanyagnak. Az ilyen készülék akkor jöhet jól, ha éppen nem áll rendelkezésre az egyik tüzelőanyag, akkor könnyen lehet helyettesíteni a másikkal, így nem maradunk fűtés nélkül.

6. Szükséges kémény kivitelezése is?

Fontos megemlíteni, hogy az ingatlan, ahová telepíteni szeretné a kazánt, rendelkezik-e kéménnyel, illetve ha még nem, de szüksége lenne annak kiépítésére is a kazán beszerzésével egyszerre, kérjük jelezze.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.

 

Szerző: Kócsi Norbert
Pelletkazán 21 találat
Méret
Teljesítmény
Tüzelőanyag tároló kapacitása
Ajánlatkérés
kW
kg
x 600 x 600
kW
kg
x 510 x 590
kW
kg
x 510 x 590
kW
kg
x 553 x 660
kW
kg
x 600 x 600
kW
kg
x 510 x 600
kW
kg
mm
kW
mm
Kw
mm
kW
950 mm
kW
1080 mm
kW

Termékhirdetés hozzáadása

Hogyan működik?
Találatok szűrése
Megye
Mind
Szűrés cégjellemzőre
ISO 9001 (5)
Gyártó (5)
Kiskereskedő (11)
Nagykereskedő (9)
Szolgáltató (11)
 
Szűrés szolgáltatásra
Alkatrészellátás (16)
Beépítés, telepítés (Üzembe helyezés) (18)
Egyedi gyártás (9)
Házhozszállítás (20)
Karbantartás (10)
Szerviz (19)
Tanácsadás (21)
Webáruház (13)