Kisebb fölmunkák elvégzésére alkalmazott mezőgazdasági talajmegmunkáló gép. Mezőgazdasági vontatóra függesztve használják, a traktor vontatja és biztosítja a működéséhez szükséges energiát a teljesítmény-leadó tengely segítségével. Az exkavátorral ellentétben nem kifejezetten talajkitermelésre használják, inkább a talaj felásására olyan földeken, munkaterületeken, ahol a szántás nehézkes, körülményes lenne. Hasznos, ha mélyebb, egyenletes talajmegmunkálás szükséges, amilyet az egyszerű ekék, szántógépek nem képesek végrehajtani, ideális a termőtalaj aprítására és keverésére, amellyel javítható annak levegő-, víz- és energiaháztartása. Kisebb gazdaságokban, kertészetekben is használják például fóliasátrakban a trágya bedolgozására.

Ásógép Forgalmazók

Termékskálánk kialakításánál, fejlesztésénél arra törekszünk, hogy egy-egy tevékenységi körben teljes technológiai gépsort tudjunk kínálni a felhasználóknak. Figyelembe véve a speciális gazdasági és környezeti tényezők által befolyásolt haz...
 
Az Agroázis 1994-ben alakult, az elmúlt több mint 20 év alatt a mezőgazdaság és a hozzá kapcsolódó feldolgozóipar kis- és közepes méretű vállalkozásainak, termelőinek, illetve a kommunális vállalkozásoknak megbízható partnerévé vált. Több m...
 
Az Agrolánc Kft. 1990-ben alakult, mezőgazdasági és kommunális gépek, munkaeszközök értékesítésére. Több mint 25 év munkatapasztalatával, 25 fős csapattal, több ezer elégedett ügyféllel piacvezető a kommunális gépek, az ültetvénytraktorok, ...
 
VERBIS KFT- GÉPKÍNÁLAT DIECI TELESZKÓPOS RAKODÓK A DIECI által kínált gépcsaládnak 33 tagja van, melyek 2,5–21 tonna emelőképességgel és a 6–25 méter emelőmagassággal igen széles tartományt fednek le. A kiterjedt adapter skálával rendelke...
 
A kereskedelmi szempontból is meghatározó szerepet betöltő vállalkozás legfontosabb feladatának tekinti, hogy a már meglévő illetve a leendő vásárlókör igényei mind minőségében, mind színvonalában, és nem utolsósorban kiszolgálásában a lehe...
 
Mezőgazdasági gépek gyártása (permetezők, szárzúzók, talajmarók, gödörfúrók) traktorok, vetőgépek és alkatrészek forgalmazása. Maschio Gaspardo termékek teljes választéka.
 
Mezőgazdasági és építőipari gépek, alkatrészek kereskedelme és szervize Forgalmazott vezértermékek: Zetor, MTZ, Locust, Weidemann, Strautmann, Gallignani, RM, Lemken, Vogel&Noot, HE-VA, Lindsay, De Cloet, Rovatti, Samson, Kongskilde, Kühne...
 

Cég hozzáadása

Ásógép beszerzési útmutató

1. Mekkora vonóerejű munkagép áll rendelkezésre?

Az ásógépeket vontatók, traktorok után szokás kötni, és általuk történik a munkagép mozgatása. A különböző méretű ásógépeknek azonban más teljesítményigényük van, így fontos meghatározni, hogy mekkora a rendelkezésre álló vontató teljesítménye.

2. Hány soros legyen az ásógép?

Az ásógépek egyszerre több sorban képesek ásni, így nagy felületek is gyorsan megmunkálhatók. A sorok száma azonban meghatározza a munkaeszköz szélességét is. Jelen esetben is figyelembe kell venni, hogy mekkora a vontató jármű szélessége, teherbírása, valamint hogy mekkora területeket kíván megművelni, és ehhez viszonyítani az ásógép sorainak számát.

3. Hány darab művelőelemmel rendelkezzen az eszköz?

A művelőelem magát az ásófejet jelenti, amely a tényleges ásást végzi. Egy sorban egynél több művelőelem is megtalálható, mellyel hatékonyabban végezhető a talaj fellazítása. A művelőelemek száma azonban nem fix, hanem az egyes eszköztípusokon változó. Célszerű ezért átgondolni, hogy mekkora mértékben és milyen hatásfokkal kívánja megművelni földjét.

4. Milyen mélyen kívánja felásni a talajt?

A mezőgazdaságban a különböző talajművelési típusok, ültetvényfajták más nagyságú ásási mélységet kívánnak. Az ásógépek munkamélysége bizonyos korlátok között állítható, azonban a minimális és maximális jellemzők ennek határt szabnak. Lényeges ezért megfogalmazni, hogy milyen mélységben szeretne ásni, és annak megfelelő tulajdonságokkal rendelkező gépet választania.

5. Mekkora sebességgel szeretne az ásógéppel dolgozni?

Az ásógépek szerkezeti kialakításuktól függően más sebességekkel képesek működni, túlterhelés esetén nem végeznek megfelelő minőségű munkát. Gondolja át, hogy milyen gyorsan kell a talajt felásni, és ahhoz mérten határozza meg, hogy mekkora maximális sebességgel rendelkezzen az eszköz.

6. Igényel-e egyéb kiegészítőt is az ásógéphez?

Az ásógép számos kiegészítő eszközzel felszerelhető. Egy ilyen például a rögtörő, mely az ásás során képződött rögöket felaprítja, így is lazábbá téve a talajt. Más lehetőség a mélységhatároló, mely segítségével az ásás mélysége biztosan nem halad meg egy előre beállított értéket. Ha van valamilyen kiegészítő, amit igényel az ásógéphez, mindenképpen említse meg ajánlatkérésében.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.

 

Szerző: Kócsi Norbert
Hogyan működik?
Találatok szűrése
Megye
Mind
Szűrés cégjellemzőre
ISO 9001 (1)
Kiskereskedő (4)
Nagykereskedő (5)
Márkaképviselet (3)
 
Szűrés szolgáltatásra
Egyedi gyártás (2)
Házhozszállítás (3)
Karbantartás (1)
Szerviz (2)
Tanácsadás (2)
Webáruház (1)