Kerámia edény
A kerámia bevonat a teflon minőségi alternatívája lehet. A tapadásmentes felület biztosítása mellett nagy előnye, hogy magas hőmérsékleten sem oldódhatnak ki belőle egészségre veszélyes gázok, valamint sérülés esetén is tovább használható egészségügyi kockázatok nélkül.
1. Milyen étel elkészítésére szeretnénk használni az edényt?
Az általános használatú lábosok mellett néhány étel elkészítéséhez speciális edények kaphatók. Ilyen például a tészta vagy kuszkusz főzőedény. Az ajánlatkérésben jelezzük, hogy általános vagy valamilyen speciális felhasználású lábost keresünk-e.
2. Milyen méretű edényre van szükségünk?
Határozzuk meg a kívánt űrtartalmat, majd adjuk meg az edény átmérőjét és magasságát.
3. Milyen felépítésű lábost szeretnénk?
Ügyeljünk az edény vastagságára, hiszen a túl vastag edény lassan melegedhet át. Nagyban növelheti a biztonságunkat, ha olyan főzőeszközt választunk, amely olyan speciális anyagú fület kapott ami nem melegszik át.
4. Milyen fajta sütőhöz keresünk kerámia edényt?
Fontos tudni, hogy az indukciós sütőkhöz nem minden fajta lábos használható. Amennyiben szeretnénk használni ezeket a nagy teljesítményű tűzhelyeket, válasszunk mágnesezhető anyagból készült edényeket.
5. Milyen fedőt szeretnénk az edényhez?
Praktikus lehet, ha gőzkieresztős üveg fedőt választunk, ezen keresztül folyamatosan látható a készülő étel anélkül, hogy leemelnénk azt. Léteznek fedők, amelyek vízkiöntő lyukakkal vannak ellátva, ezek praktikusak lehetnek például tésztafőzéskor.
6. Szeretnénk mosogatógépben tisztítani az edényeket?
Ha szeretnénk mosogatógépet használni, fontos, hogy olyan edényzetet válasszunk amelyek kibírják a gépi mosogatást, különben rövid időn belül megrongálódhatnak.
7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.
Szerző: Kócsi Norbert |