A led-lámpa az egyik leghatékonyabb technológia manapság. Léteznek kül- és beltéri led-lámpák is, különböző teljesítményűek, méretűek, és funkciójukat tekintve is számtalan verzióban elérhetőek. Beltéri esetében nem csak világításként, hanem dekorációként is használhatóak, ha fel szeretnénk dobni otthonunk hangulatát.

A led-lámpák élettartamukat tekintve rendkívül jó hatékonysággal bírnak, a hagyományos izzókkal szemben akár ötvenszeres is lehet, de fényhasznosítása is mintegy nyolcszorosa lehet az izzókhoz képest. A led-lámpák energiafogyasztása elődeihez képest nagyon kicsi, így energiatakarékossági szempontból is remek választást jelentenek.

LED lámpa Forgalmazók

Cégünk hazai és neves külföldi cégek által gyártott lámpatestek és fényforrások forgalmazásával foglalkozik. Segítséget tudunk nyújtani világítási tervezési feladatok megoldásában.
 
Csúcsminőségű világítástechnikai termékek forgalmazása, szaktanácsadással, ami segít eligazodni partnereinknek az utóbbi években kialakult műszaki káoszban.
 
Cégünkről röviden: A GEWISS cég magyarországi képviseletén túl egyéb speciális világítástechnikai eszközök (elektronikus előtétek akár 400W kisülőlámpás fényforrásokhoz, GU10 vagy QR111 foglalatú/kialakítású 35W (70W) fémhalogén fényforráso...
 
Cégünk 1990-ben alakult, jelenleg 8 országban képviselteti magát. Fő tevékenységi területünk a kisfeszültségű villamos készülékek és alkatrészek nagy- és kiskereskedelme, továbbá az ezek felhasználásával, alkalmazásával kapcsolatos műszaki ...
 
Magyarország egyik legnagyobb lakás bel- és kültéri lámpaválasztékát forgalmazó cég az Eglo. Közel 1000m2 bemutatóreremmel várjuk a vásárlókat, ahol szinte minden lakásvilágítással kapcsolatos igényt kielégítünk.
 
A Schréder-cégcsoport különösen nagy hangsúlyt fektet a jó minőségű, időtálló anyagok megválasztására és kizárólagos alkalmazására. Mérnökeink rendelkezésére áll az egyik legmodernebb minősített mechanikai és fénytechnikai laboratórium. Eze...
 
Cégünk világító partikellékek és ledes világítás technikai termékek importjával, kis és nagykereskedelmével foglalkozik. Az elmúlt 3-4 évben a ledes világítás területén végbement "forradalom" eredménye képen mára már jó néhány -a hagyomány...
 

Cég hozzáadása

LED lámpa beszerzési útmutató

1. Milyen típusú LED lámpára van szüksége?

LED lámpák igen sok kivitelben elérhetőek, így szükséges, hogy megadja, milyen kivitelre van szüksége. LED lámpák elérhetőek falba süllyeszthető, sínrendszeres, fali, álló, mennyezeti, víz alatti, épület világító, taposó, munkahely megvilágító és még sok más kivitelben, így Önnek csak annyit kell tennie, hogy megadja, milyen célra kívánja majd alkalmazni azt.

Tovább az ajánlatkéréshez

2. Kül- vagy beltéren kerülne elhelyezésre a lámpa?

LED lámpákat gyártanak kül-, illetve beltérre egyaránt, azonban minden kivitelt csak az adott helyen lehet alkalmazni, ezért hát adja meg, hogy Ön hol kívánja használni a lámpát.

Tovább az ajánlatkéréshez

3. Milyen színhőmérsékletű LED lámpa lenne az ideális?

Színhőmérsékletet kelvinben szokás megadni és a leggyakrabban 1000 és 10000K között változik ez az érték. Minél nagyobb ez az érték annál hidegebb fényt nyújt a lámpa. 2700K-ig a fénye sárgás és meleg hatást kelt, 4000K-ig meleg fehér fényt nyújt a lámpa, amely alkalmas lehet lakóhelyiségekbe, nappalikba, 5000K körüli értékig a szolgáltatott fény természetes fehér, mely nappalikba, kiskereskedelmi helyiségekbe, üzletekbe, valamint irodákba lehet ideális, 6-7000K-es lámpák fénye már hideg fehér, mely alkalmas lehet kereskedelmi egységek, raktárak, műhelyek, és művészeti stúdiók megvilágítására. 10000K körüli értékek mellett a kibocsájtott fény hideg, kékes színű. A felhasználás helyét, valamint elérni kívánt hatást figyelembe véve már nagyjából meg lehet határozni a lámpa színhőmérsékletét.

Tovább az ajánlatkéréshez

4. Mekkora fényáramú LED lámpát szeretne?

LED lámpák fontos tulajdonsága a fényárama, amelyet lumenben szokás megadni és tulajdonképpen a fényerősséget határozza meg, vagyis a sugárzott teljesítmény emberi szem által érzékelhető hányadát fejezik ki. Összehasonlításképpen egy 60W-os hagyományos izzó fényárama nagyjából 600-900 lumen, ugyanilyen fényárammal rendelkezik egy 15W-os LED fényforrás is, így lehetősége van teljesítményt megadva meghatároznia a fényáramot. Fényáramot tekintve nagyjából 130 és 3000 lumen közötti értékek közül választhat a leggyakrabban, mely LED fényforrás esetén 1,5 és 50W közötti értékeket jelöl, hagyományos izzóknál ez 15 és 200W közötti teljesítménynek felel meg.

Tovább az ajánlatkéréshez

5. A LED lámpa külső megjelenésével kapcsolatban van valamilyen elképzelése?

LED lámpák igen sokféle megjelenéssel érhetőek el, így minden felhasználási helyre meg lehet találni a stílusban, anyagban, valamint színben passzolót. Amennyiben van, elképzelése adja meg a megkívánt LED lámpa színét, formájára, alakjára vonatkozó irányelveket, valamint az anyagával kapcsolatos elképzeléseire is térjen ki.

Tovább az ajánlatkéréshez

6. Van valamilyen egyéb elvárása a lámpával kapcsolatban?

Legvégül pedig gondolja végig, hogy van-e valamilyen egyéb elvárása a LED lámpával esetleg kiegészítőivel kapcsolatban. Ilyen elvárás lehet például a sugárzási szög meghatározása, a szabályozható fényerősség, vagy akár a napelemes kivitel. Amennyiben van bármiféle speciális elvárása, mindenképpen jelezze ajánlatkérésében.

7. Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.

Szerző: Kócsi Norbert

Tovább az ajánlatkéréshez

Hogyan működik?