Termék adatlap

ECONOCO Reaktor Energiatakarékossági tüzeléstechnikai segédeszköz Tüzelőanyag- és költség-csökkentés

Ajánlatot kérek

Termék leírása

Eljárásunkkal úgy tesszük lehetővé a hagyományos tüzelőanyagok gazdaságosabb felhasználását, hogy az a bizonyos mértékig minden eddigi tüzelési technológiához társuló, környezetet szennyező kibocsátásokat, szokatlanul erőteljesen redukálja, sőt gyakran csaknem teljesen megszünteti.

Az „ECONOCO reaktor” mint tüzeléstechnikai segédszköz, nem befolyásolja a már telepített égőfejek, illetve kazánok normális üzemmódját, csupán a tűztérben lévő energiahordozó égésidejét és turbulenciáját befolyásolja kedvezően. Ebből következik, hogy gyakorlatilag beépíthető, új vagy már használatban lévő fluid tüzelésű kazánokba, kemencékbe – függetlenül a bevitt fluid energiahordozó fajtájától. Nyilvánvaló tehát, hogy nemcsak új, önálló szolgáltatás(ek) komponense, hanem a piacon, széles skálán megjelenő ismert szolgáltatásfajták, berendezések, rendszerek kiegészítő alkotó eleme is lehet.

- Hagyományos, fluid tüzelőanyagot alkalmazva 15-20% energia-megtakarítás;
- Akár 50-100%-ig növelhető tüzelőanyag-költség megtakarítás - azáltal, hogy a hagyományos tüzelőanyagok helyett, a veszélyes hulladéknak minősített „fáradt” olajokat és egyéb, pl. nagy-konyhákban elhasználódott étolajokat is képessé válunk, az atmoszferikus terhelést a kimutatható szint alá csökkentve felhasználni az energiaszolgáltatás céljára, az adott helyzetre adaptált „know-how” segítségével;
- Megóvja a kazán tűzterét a közvetlen lánggal történő érintkezés következtében fellépő korróziótól, és egyéb savas, maró hatásoktól, melyek e nélkül idővel mindig – közismerten - a kazán gyorsabb tönkremenetelét eredményeznék;
- A tökéletes égés miatt gyakorlatilag nincs korom képződés és kellemetlen szaghatás;
- A füstgáz kibocsátása alacsonyabb hőmérsékleten valósul meg, és a káros-anyag kibocsátás mutatói mélyen, a nemzetközileg elfogadható és megengedett értékek alá szorulnak a CO, NOx és SO2 szennyezőket tekintve is.

Az „ECONOCO reaktor” tüzeléstechnikai részegység belsejének speciális kiképzése azt eredményezi, hogy az égésszolgáltatás alacsony sebesség mellett is a levegővel tökéletes tüzelőanyag-keveredést, és így, folyamatos szimultán után-égést biztosít. Fontos momentum, hogy az „ECONOCO reaktor” tüzeléstechnikai részegység geometriája, szerkezeti és kiegészítő anyagai révén lehetővé válhat a tüzelőanyag kéntartalmának a másodlagos redukciója is, amikor az égés során keletkezett kéndioxidot, a berendezés szilárd elemi kénné redukálja.
Az előbbiekből következik, hogy a kazán ill. kemence tűzteréből kiáramló füstgázban nincs el nem égett égésszolgáltatás vagy mellékszolgáltatás (pl. korom), ugyanakkor a kiáramló füstgáz NOx valamint SO2 szennyeződésben feltűnően szegény. Az égés folyamata az „ECONOCO reaktor” tüzeléstechnikai segédeszköz zárt belsejében történik, ezért a hőátadás, a kazán vagy kemence hőcserélő egysége felé infravörös hősugárzással valósul meg. Az ily módon átadott energiával szegényebb, kilépő füstgáz hőmérséklete csak kb. 190 C fok., míg hagyományos esetben, elérheti a 240 C fok fölötti tartományt is. Mind a működési alapelv, mind annak egyszerű és biztonságos berendezésben történő megvalósítása az „ECONOCO reaktor”-t kiemelkedő tartóssággal nem hibásodó tüzeléstechnikai részegységgé teszi.

A reaktor árképzésében jelentős szerepet játszik, hogy minden kereskedelmi forgalomban lévő, és már használatos kazánhoz, tetszőleges égőfejeket használhatnak a tulajdonosok. Éppen ezért, szükséges egyedi reaktorok készítése az adott installációhoz méretezve. Ez a speciális feladat idő és munkaigényes, mert a speciális szerkezeti anyagú részegységeket minden esetben korrigálni kell, így az egyedi gyártást nem tudjuk kikerülni!

A megvásárolt és szakemberünk által installált reaktorokra 3 év cseregaranciát vállal cégünk!

Kapcsolódó szolgáltatások

Alkatrészellátás, Beépítés, telepítés (Üzembe helyezés), Egyedi gyártás, Finanszírozás, Házhozszállítás, Helyszíni felmérés, Karbantartás, Oktatás, Szerviz, Tanácsadás, Tervezés

Céginformációk a Bisnodetól

Bisnode kockázatelemzés

Kulcsszavak

Energiatakarékos tűzeléstechnikai berendezés, Eneriatakarékosság, Környezetvédelem, Gázkazánok üzemanyag-igényének csökkentése

Termék elérhető

Eco-ChemaBit Kft.